Milo & Lana in Mind Express

Met Milo & Lana in Mind Express is voorlezen voor iedereen toegankelijk. Met welke bediening dan ook: oogbesturing, scanning, touch en joystick.

Kijk naar het filmpje hieronder om te zien hoe je Milo & Lana kunt gebruiken in Mind Express.

Milo & Lana in Mind Express

Misschien gebruik je Mind Express al voor je kind of leerling. Het is een handige computertool om communicatiebladen te maken en iemand een stem te geven. In Mind Express zijn vanaf nu vier leuke prentenboeken van Milo & Lana beschikbaar. Je kunt deze verhalen aanpassen met eigen foto's en video's. Zo leren kinderen vanuit hun eigen ervaring en leren ze nieuwe woorden door herbeleving en herhaling.. Zo maken we voorlezen nog toegankelijker!

Ontdek de Milo & Lana-boeken met een 30-daagse demo. Na deze periode heb je een licentie nodig. Je kunt deze verkrijgen via RTD Arnhem en RDGKompagne. Als professional met een EDU-licentie is het verkrijgbaar via een abonnementsuitbreiding. Gebruik je een spraakcomputer met Mind Express? Dan is het een eenmalige aankoop.

Waarom Milo & Lana in Mind Express?

  • Ankergestuurd werken
  • Ondersteunde communicatie
  • Woordenschatontwikkeling
  • Beginnende geletterdheid
  • Gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen KLIN©-programma
  • Met Milo & Lana-pictogrammen

Milo & Lana in Mind Express is te downloaden via Jabbla. Kijk naar onderstaand filmpje om te zien hoe je Mind Express kan gebruiken met een knop, touch en oogbesturing. 

Voorlezen op drie manieren

De boeken uit de Milo & Lana-reeks zijn op drie verschillende manieren te beluisteren. Zo is er de audio, de video, en de spraaksynthese. Ook in de Visual Scene Display-weergave kan je de video starten. Vanuit daar kun je met behulp van drie, vijf of zeven symbolen vertellen wat we zien. In de Hotspot-weergave kun je vragen wat je op de plaat ziet. Klik erop, en het symbool verschijnt.

Er zijn nu vier Milo & Lana-boeken beschikbaar in Mind Express.

Kijk eens wat een kleintje - Milo & Lana

De prentenboeken van Milo & Lana

De prentenboeken zijn bedoeld om interactief en ondersteund voor te lezen. Dat betekent dat het kind een actieve rol krijgt bij het voorlezen. Bij interactief voorlezen gaan ouder en kind eerst aan de slag met een gezamenlijke activiteit die aansluit bij de interesses en mogelijkheden van het kind. De activiteit sluiten aan bij de inhoud van het prentenboek. Op die manier zal het voorlezen het kind helpen om begrippen uit het prentenboek te koppelen aan de eerder ervaren activiteit.

De prentenboeken Milo & Lana zijn ontwikkeld in opdracht van Milo. De prentenboeken helpen bij het stimuleren van de taalontwikkeling. De bijgevoegde pictogrammen maken het voorlezen ook toegankelijk voor kinderen die niet of nauwelijks kunnen praten.

De prentenboeken van Milo & Lana zijn te koop bij Uitgeverij Acco of bij Bol.