Wij zijn Milo. Word jij Milo?

Stichting Milo is voortdurend in ontwikkeling. Wij zijn altijd op zoek naar ervaren gedragswetenschappers en behandelaars. Mensen die zich willen specialiseren in ondersteunende communicatie toepassingen. Of hierin al expertise hebben opgebouwd.Wegens groei van onze activiteiten heeft Stichting Milo vacatures openstaan voor behandelcoördinatoren en ZZP-behandelaars Ondersteunde Communicatie die in hun regio in een multidisciplinair team Milo cliënten behandelen.

Annemiek Deij:

Sinds augustus 2019 werk ik bij Stichting Milo, met veel plezier. Korte organisatielijnen, een leuk team behandelcoördinatoren, samenwerking met deskundige behandelaars, kwaliteit en effectiviteit van zorg hoog in het vaandel. Milo groeide de afgelopen jaren fors. Het is fijn om voor zoveel mensen van betekenis te kunnen zijn. Wat ik jammer vind, is dat we door een tekort aan personeel vaak niet direct kunnen starten met een aangemelde cliënt. De wachttijd loopt soms behoorlijk op, en elke maand wachten is er een teveel ...

Ga jij ook Milo cliënten helpen?

Dit is Milo

Milo is een landelijk opererende stichting die zorg- en communicatieondersteuning biedt in de leefomgeving van kinderen en jong volwassenen met complexe communicatiebehoeften. Wij zetten sterk in op empowerment van het sociale netwerk van deze doelgroep. Dit doen we met een breed netwerk aan ZZP-behandelaren door het hele land om zorg en communicatieondersteuning zo dichtbij mogelijk te kunnen realiseren. De vraag naar onze specifieke zorg- en ondersteuningsexpertise – Ondersteunde Communicatie (OC)- voor de doelgroep met zeer ernstige taalontwikkelingsstoornissen (ZTOS) neemt fors toe.

Professionals die zich aan Stichting Milo verbinden, vullen de expertise vanuit hun eigen discipline aan met een verdere vorming vanuit de Milo Academy waar specifiek ingegaan wordt op OC en ondersteunende communicatiemiddelen en methoden.

Dit zijn onze vacatures

Behandelcoördinator

Word jij er blij van om kinderen en volwassenen met meervoudig communicatieve beperkingen een alternatieve stem te geven en te stimuleren in hun ontwikkeling?

Denk je graag in oplossingen, vaardigheden, mogelijkheden en kwaliteiten? 

Ben je een enthousiaste en vakbekwame orthopedagoog (of neuro- of GZ-) psycholoog met kennis, ervaring of affiniteit met Ondersteunde Communicatie?

Dan is Milo op zoek naar jou voor de functie van behandelcoördinator.

ZZP-behandelaar Ondersteunde Communicatie

Ben je: Logopedist, Ergotherapeut, Fysiotherapeut, Orthopedagoog, Klinisch (GZ) Psycholoog, Neuropsycholoog, Klinisch Linguïst, Pedagogische medewerker, Spraaktaalpatholoog, Muziek Therapeut, Creatief Therapeut of Psychomotorisch Therapeut?

En ben je toe aan een nieuwe, uitdagende stap in je carrière? Dan ben je bij Milo aan het juiste adres!

Wij zoeken gedreven ZZP-behandelaars OC  met name in Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Overijssel, Drenthe, Brabant, Limburg en Zeeland.

Dit zijn Milo collega's

Loes Luijten is behandelcoördinator

De uitdaging ligt voor mij in het maken van een goed passende puzzel zodat de mogelijkheden van zowel cliënt als omgeving goed zichtbaar worden. Vervolgens geniet ik ervan om samen met behandelaars deze cliënten en hun netwerk te versterken, in hun kracht te zetten en te inspireren om communicatie te doen groeien.

Lees meer over Loes

Ilja Esveld is ZZP-behandelaar OC

Werken bij Milo is voor mij aantrekkelijk, omdat ik naast het opdoen van weer nieuwe ervaringen ook daadwerkelijk zelf met de behandeling aan de slag kan. Want werken dichtbij de cliënten en met de mensen om hen heen, daar ligt toch echt mijn passie!

Lees meer over Ilja

Michèle Kuipers is behandelcoördinator

Als orthopedagoog werk ik graag samen met ouders aan de ontwikkeling van hun kind. Communicatie is daarbij een belangrijke basis, niet alleen om het samen als gezin fijn te hebben, maar ook voor het opbouwen van betekenisvolle relaties met anderen. En taal, in welke vorm dan ook, is belangrijk voor het vormen van je gedachten en dus om te kunnen leren.

Lees meer over Michèle 

Juul van den Hombergh is ZZP-behandelaar OC

Als je werkt met kinderen met communicatief meervoudige beperkingen dan gaat het er niet om of je mooi kunt zingen. Het gaat om het spel, om het plezier dat je samen met het kind kunt hebben, omdat dat de ingang is om interactie met het kind uit te lokken.

Lees meer over Juul

Stijn Deckers is manager diagnostiek en behandeling

Tijdens vrijwilligerswerk bij vakanties voor kinderen met een meervoudige beperking, merkte ik hoe ouders het meest tegen communicatieproblemen aanliepen. Zij wisten vaak niet wat er allemaal mogelijk is en waar ze met hun vragen konden aankloppen. Ik raakte daarna al snel geïntrigeerd door de mogelijkheden van Ondersteunde Communicatie en dan met name hoe theorie en wetenschap enerzijds en de praktijk anderzijds elkaar kunnen beïnvloeden.

Lees meer over Stijn

Hans van Balkom is de oprichter van Stichting Milo

Het boek ‘Communication for the Speechless’ van Franklin Silverman bracht me in aanraking met spraak- en taaltechnologie toepassingen voor mensen die (om welke reden ook) niet of nauwelijks kunnen praten. Na mijn studie startte ik in 1982 bij TNO,  binnen de revalidatiesector, als onderzoeker.

Lees meer over Hans