Tessa Vermeulen

Mijn naam is Tessa Vermeulen (1998). Sinds januari 2022 ben ik bij Stichting Milo werkzaam als Behandelaar ondersteunde communicatie op de KLIN© groep in Schijndel.

Na het behalen van mijn mbo-niveau 4 diploma ‘Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg’ heb ik ervoor gekozen om mezelf verder te ontwikkelen op het hbo. In 2021 ben ik afgestudeerd voor de opleiding: Bachelor of Social Work. Gedurende mijn opleidingen heb ik voornamelijk gewerkt met kinderen/jongeren met een communicatieve en/of verstandelijke beperking waarbij ik kennis heb mogen maken met verschillende vormen van ondersteunde communicatie. Ik vind het mooi om te zien dat ondersteunde communicatie verschillende communicatiemogelijkheden kan bieden voor mensen waarbij dit niet vanzelfsprekend is.

Tijdens mijn studies heb ik ontdekt dat mijn interesse voornamelijk ligt bij het werken aan de communicatieve ontwikkeling van kinderen/jongeren. Ik vind het boeiend om te ervaren dat je door middel van plezier maken en het inzetten van ondersteunde communicatie, de communicatieve ontwikkeling van kinderen kunt stimuleren en dat je op deze manier kunt bijdragen aan de ontwikkeling die de kinderen door mogen maken. Samen met het team, de kinderen en hun netwerk op zoek naar de meest passende werkwijze voor het kind en werken aan doelen zie ik als een uitdaging.