Resie Henderikx

Mijn naam is Resie Henderikx (1975). In 2005 ben ik bij Kentalis gaan werken en sinds 2008 werk ik met ouders van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en communicatieproblemen.

Via mijn eigen praktijk ‘ROOTS kind en gezin’ bied ik ouder-kind behandelingen aan. Dat doe ik met FloorPlay, een methode waarin ouders thuis gecoacht worden om hun kind spelenderwijs te stimuleren tot interactie. Ouders leren om de interesses en de intenties van hun kind te volgen, tot plezier met elkaar te komen en de sociale interactie te stimuleren. In FloorPlay is de relatie tussen ouder en kind essentieel. FloorPlay is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand op het gebied van de sociaal-emotionele en communicatieve ontwikkeling.

Samen met ouders de intenties van hun kind ontdekken, kijken welke behoefte het kind heeft, elkaar beter begrijpen, leidt tot groei in het contact en daar beleef ik veel plezier aan. Sinds januari 2018 doe ik dat ook als behandelaar ondersteunde communicatie bij Stichting Milo.