Petra Manders

Mijn naam is Petra Manders (1992) en vanaf augustus 2022 werk ik als OC-behandelaar KLINC in Susteren. Ik ben opgeleid tot Docent Muziek met een specialisatie voor Orthopedagogische Muziekbeoefening. Tijdens mijn opleiding heb ik stagegelopen bij de vroegbehandeling van Kentalis en in het speciaal basisonderwijs voor kinderen met een auditieve en/of communicatieve beperking.

Na het afronden van mijn studie ben ik als zzp’er gaan werken in het (speciaal-)basisonderwijs. Tijdens- en na mijn studie heb ik muziekactiviteiten mogen verzorgen voor Stichting Wigwam. Naast het geven van deze activiteiten ben ik ook kinderen- en jongeren gaan begeleiden.

Ik maakte enkele jaren geleden de keuze om een opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg te gaan volgen. Dankzij het volgen van mijn hart kwam ik op verschillende plekken waar ik in contact kwam met ondersteunde communicatie. Alle puzzelstukjes vielen langzaam in elkaar. Bij Stichting Milo mag ik mij verder ontwikkelen en op onderzoek gaan voor- en met de kinderen. Het is fijn om met een heel team, ouders en netwerk te kijken naar de mogelijkheden om kinderen te laten communiceren. Ik maak hierbij gebruik van mijn creativiteit én muzikaliteit om ook vanuit deze invalshoek een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen.