Paula van Driesten

Mijn naam is Paula van Driesten (1977). Mijn studie maatschappelijk werk rondde ik af in 2002, waarna ik ging werken bij een organisatie die zich bezig houdt met geweld in afhankelijkheidsrelaties. Ik kwam in aanraking met allerlei soorten mensen met ieder weer een eigen manier van communiceren. In 2011 heb ik een overstap gemaakt richting ondersteunde communicatie (OC), omdat ik mensen met spraakbeperkingen ging bevragen. In 2014 is CommOp opgericht.

Het begeleiden van gezinnen in OC doet een beroep op mijn creativiteit. Ondersteunde communicatie heeft mijn passie gekregen ook door de ervaring die we met onze eigen zoon opdeden. Communicatie is in mijn ogen een eerste levensbehoefte.

Gezinnen geven aan mij terug dat ze door me gemotiveerd raken, ze nieuwe inzichten krijgen en mede daardoor stappen kunnen maken, ze het fijn vinden dat ik breder meedenk in communicatievoorwaarden maar ook meedenk wat ogenschijnlijk soms buiten het onderwerp communicatie ligt maar wel draagkracht helpt vergroten.