Monika Šulcová

Mijn naam is Monika Šulcová (1988) en sinds februari 2022 ben ik werkzaam als KLIN© behandelaar bij Milo. Ik kom uit Slowakije en ben in december 2021 naar Nederland verhuisd.
In Bratislava heb ik 7 jaar als leerkracht op een school voor speciaal (basis)onderwijs gewerkt. Ik had zes kinderen met CMB in mijn klas en heb daar echt geleerd hoe essentieel OC voor hen is. In die jaren ben ik steeds op zoek geweest naar manieren om via OC aan te sluiten bij hun leerbehoeften.

Met mijn collega, een logopedist en ook goede vriendin, heb ik in Slowakije een stichting opgericht om leerkrachten, logopedisten, studenten én ouders meer te vertellen over OC. We gaven lezingen, maar ook individuele consultaties.
Na dit een tijd gedaan te hebben en ook door mijn bezoek aan Milo in oktober 2019 kwam ik erachter dat ik nog niet alles over OC weet. Ik wil heel graag meer leren en mezelf verder bekwamen in OC. Dit is in mijn eigen land helaas niet mogelijk.  Bij Milo kan ik me nu verder ontwikkelen op een gebied waar passie ligt en wat mijn missie is.