Iris de Raad

Mijn naam is Iris de Raad (1994). Sinds september 2022 ben ik werkzaam als behandelcoördinator verbonden aan Stichting Milo, regio zuid.

Tijdens een stage kwam ik voor het eerst in aanraking met kinderen met meervoudige communicatieve beperkingen. Mijn interesse voor deze doelgroep werd gewekt. Na het afronden van mijn opleiding HBO pedagogiek wilde in mijn kennis gaan verruimen en ben ik de WO master pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit gaan volgen. Gedurende deze opleiding ben ik werkzaam geweest als (persoonlijk)begeleider in de gehandicaptenzorg, waaronder het speciaal onderwijs, wonen, KDC en logeeropvang. Hier heb ik kennis en ervaring opgedaan van verschillende vormen van ondersteunde communicatie.

Mogelijkheden tot communicatie lijken soms zo vanzelfsprekend, echter is dat het niet. Bij Milo vind ik het van belang dat krachten van alle betrokken worden benut om op die manier tot maatwerk te kunnen komen voor de jeugdige. Het kijken naar de kansen en mogelijkheden is iets waar ik voldoening uit haal. Het geeft mij energie om een jeugdige stappen te zien maken en ik kan genieten van iedere (kleine) stap.