Femke ten Have

Mijn naam is Femke ten Have (1994). Sinds februari 2019 ben ik als behandelcoördinator verbonden aan Stichting Milo. Ik ben in aanraking gekomen met ondersteunde communicatie (OC) en Stichting Milo via een gezin dat ik begeleidde vanuit een PGB. Tijdens ons halfjarige verblijf in Canada heeft het oudste meisje, toen 6 jaar, geleerd om te communiceren met een communicatieapp. Dagelijks heb ik met haar het gebruik van de app geoefend, met name door te modelleren. Bijkomend voordeel is dat ik daar veel heb geleerd van de kennis over OC in Canada. Eenmaal terug in Nederland ben ik via een PGB ook andere niet-sprekende kinderen met OC gaan begeleiden.

De combinatie van deze praktijkervaring en mijn studie orthopedagogiek maken dat ik mij bij Milo op mijn plek voel. Door de diversiteit van de kinderen is geen dag hetzelfde. Daarnaast zorgen de netwerken van de kinderen ervoor dat iedere keer sprake is van een andere dynamiek binnen de samenwerking met Milo. Ieder kind heeft andere vaardigheden waardoor je continu gedwongen wordt om opnieuw te bedenken welke OC systemen tot de mogelijkheden behoren. De positieve insteek en het kijken naar wat wél kan zorgen ervoor dat ik de functie van behandelcoördinator met plezier invul.