Chantal de Wilde

Mijn naam is Chantal de Wilde (1971) en ik ben op 1 februari 2023 gestart als Controller bij Milo.
Ik heb bedrijfs- en algemene economie gestudeerd aan de hogeschool van Tilburg. In 2008 heb ik nog een postdoctorale opleiding afgerond aan de VU tot Public controller.
Na het behalen van mijn diploma aan de hogeschool heb ik van 1993 tot 2004 gewerkt in de transport- en uitzendbranche.
Vanaf 2005 heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende zorgorganisaties in de VVT en GGZ als (business) controller.

Het geeft mij veel voldoening om in mijn werkgebied een bijdrage te leveren aan een organisatie zoals Stichting Milo met maatschappelijke impact waarbij de cliënt centraal staat.

Iris Kenkhuis

Mijn naam is Iris Kenkhuis (1998). Sinds september 2022 werk ik bij Milo. Het eerste jaar als KLIN©-behandelaar en als OC-behandelaar. Vanaf september 2023 werk ik als behandelcoördinator bij Milo.

Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens en na mijn studie heb ik stage gelopen en gewerkt bij een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik gezien en ervaren hoe leuk en uitdagend het is om met deze doelgroep te werken.
Mijn interesse in deze doelgroep zet ik graag voort bij Milo om kinderen met een communicatieve beperking te ondersteunen. Op die manier dat de kinderen hun omgeving begrijpen en andersom.

Hilde van Boxmeer

Mijn naam is Hilde van Boxmeer (1985). Vanaf maart 2024 ben ik als behandelcoördinator werkzaam bij Stichting Milo.
Sinds mijn studie ontwikkelingspsychologie heb ik jarenlang als gedragsdeskundige bij Amarant gewerkt. Vanaf 2014 heb ik daar met veel plezier gewerkt binnen het KinderDienstenCentrum Kobalt in Tilburg. Na een uitstapje van bijna 2 jaar naar de jeugd-GGZ heb ik besloten om terug te keren naar de plek waar mijn hart ligt, de gehandicaptenzorg.

Bij Stichting Milo kan ik samen met het multidisciplinaire team onderzoeken welke vorm van ondersteunde communicatie passend is. Het mooiste bij Milo vind ik dat ik dit kan en mag doen samen met het betrokken sociale netwerk van het kind. Mijn drijfveer is het gezamenlijk uitzoeken waarom een kind laat zien wat gezien wordt. Alle betrokken met de eigen expertise en het sociale netwerk als belangrijkste kenner van het kind. Samen toewerken naar het zetten van kleine stapjes in de ontwikkeling om zo een groot verschil te kunnen maken.

Astrid Vaassen

Mijn naam is Astrid Vaassen (1971). Ik heb vanaf 1993 gewerkt als fysiotherapeut en heb me vrij snel gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Ik heb me vooral toegelegd op het behandelen van kinderen met aangeboren en niet aangeboren hersenletsel, stofwisselingsziekten, autisme en andere neurologische aandoeningen. De laatste 10 jaar binnen speciaal onderwijs, ontwikkelgroepen en een kinderdagcentrum. Jaren geleden kwam ik, via de kinderen die ik in behandeling had, in aanraking met Stichting Milo. Ik was onder de indruk over hun werkwijze en wat dit voor een toegevoegde waarde had voor de communicatie tussen het kind en zijn omgeving. Communicatie is binnen de (kinder)fysiotherapie een belangrijk onderdeel van de behandeling en motoriek is ook voor veel kinderen een middel om te communiceren. De holistische manier van kijken naar een kind binnen Stichting Milo sprak me erg aan en past goed bij mijn manier van werken.

In 2021 ben ik als ZZP behandelaar gestart en sinds november 2023 ben ik als Vakspecialist KLIN© Susteren/Fysiotherapeut en OC-behandelaar Ambulant verbonden aan stichting Milo. Ik vind het een uitdaging om samen met mijn collega’s te zoeken naar een mogelijkheid om kinderen te leren communiceren met hun omgeving om zo de autonomie te vergroten en ze te helpen meer regie over hun leven krijgen.

Petra Manders

Mijn naam is Petra Manders (1992) en vanaf augustus 2022 werk ik als OC-behandelaar KLINC in Susteren. Ik ben opgeleid tot Docent Muziek met een specialisatie voor Orthopedagogische Muziekbeoefening. Tijdens mijn opleiding heb ik stagegelopen bij de vroegbehandeling van Kentalis en in het speciaal basisonderwijs voor kinderen met een auditieve en/of communicatieve beperking.

Na het afronden van mijn studie ben ik als zzp’er gaan werken in het (speciaal-)basisonderwijs. Tijdens- en na mijn studie heb ik muziekactiviteiten mogen verzorgen voor Stichting Wigwam. Naast het geven van deze activiteiten ben ik ook kinderen- en jongeren gaan begeleiden.

Ik maakte enkele jaren geleden de keuze om een opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg te gaan volgen. Dankzij het volgen van mijn hart kwam ik op verschillende plekken waar ik in contact kwam met ondersteunde communicatie. Alle puzzelstukjes vielen langzaam in elkaar. Bij Stichting Milo mag ik mij verder ontwikkelen en op onderzoek gaan voor- en met de kinderen. Het is fijn om met een heel team, ouders en netwerk te kijken naar de mogelijkheden om kinderen te laten communiceren. Ik maak hierbij gebruik van mijn creativiteit én muzikaliteit om ook vanuit deze invalshoek een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen.

Bregje van den Brand

Mijn naam is Bregje van den Brand (1997) en ik woon in Uden.
In 2020 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Communicatie. Sinds februari 2024 ben ik werkzaam als administratief medewerker bij Stichting Milo.

Voordat ik bij Milo ging werken heb ik bijna drie jaar in de uitzendbranche gewerkt. Een branche waar ik veel heb mogen leren. Ondanks dat het een interessante branche was om werkzaam in te zijn, ben ik op zoek gegaan naar iets anders en kwam ik gelukkig uit bij Stichting Milo.

Wat mij zo aanspreekt aan het werken bij Milo is dat het een mooie stichting is, waar gekeken wordt naar de mogelijkheden die kinderen hebben in plaats van beperkingen.
In mijn functie ondersteun ik verschillende afdelingen: ICT, HR, de financiële administratie en net waar ik nodig ben. Ik draag graag mijn steentje bij en ben blij dat ik onderdeel mag zijn van Stichting Milo.

Corine van Holten

Mijn naam is Corine van Holten (’65). Sinds september 2023 ben ik werkzaam voor Stichting Milo als Behandelaar Ondersteunde Communicatie.
Als ergotherapeut heb ik lange tijd gewerkt met visueel, meervoudig, gehandicapte kinderen en jongeren. Na ruim 10 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het (speciaal) onderwijs. Hier was ik de laatste jaren als ambulant dienstverlener werkzaam voor o.a. kinderen en jongeren met een ernstige TOS, slechthorendheid of doofheid, deels met bijkomende problematieken.
Ik heb me altijd beziggehouden met kinderen en jongeren met verschillende beperkingen.
Zoekend naar mogelijkheden die aansluiten bij wat voor het betreffende kind, jongere, belangrijk is, heeft mij altijd erg aangesproken. Het samenwerken met de direct betrokkenen is voor mij hierbij essentieel.
De afgelopen 12 jaar lag de focus van mijn werk op de communicatie. Ik bleef daarbij de holistische benadering koesteren die ik me als ergotherapeut eigen heb gemaakt.
Het jezelf begrijpelijk kunnen uiten en het begrijpen van anderen is naar mijn idee een essentieel aspect van het menszijn. Ook als er sprake is van beperkingen. Ik ben daarom blij dat ik bij Milo als OC-behandelaar mijn bijdrage kan leveren.

Sanne Gubbels

Mijn naam is Sanne Gubbels (1994). Sinds ik in 2018 de opleiding Social Work, waar ik als Jeugdzorgwerker ben afgestudeerd, heb afgerond heb ik op verschillende plekken ervaring mogen opdoen. Naast mijn werk bij KLIN© werk ik al 7 jaar op pgb basis met een jongen met het syndroom van down.

Op elke plek waar ik werkte, of ik nu op de TOS vroegbehandelingsgroepen werkte als pedagogisch behandelaar of op woongroepen voor jeugd met een verstandelijke beperking, kwam elke keer het stuk communicatie terug. Elkaar leren begrijpen met en zonder gesproken woord. Hierin zijn betrokkenheid, rust en enthousiasme kenmerkend voor mij als persoon en professional.

Sinds augustus 2023 ben ik aan de slag op de KLIN© groep in Susteren. Hier ben ik het mooie avontuur aangegaan om, samen met het kind en het netwerk eromheen, te ontdekken hoe hij/zij kan komen tot communicatie. Niets is mooier dan hierin kleine successen te vieren en op zoek te gaan naar verschillende manieren om het kind in zijn kracht te zetten in combinatie met zijn of haar ontwikkeling.

Maud van der Sanden

Mijn naam is Maud van der Sanden (1999). Vanaf juli 2023 ben ik bij Stichting Milo werkzaam als OC-behandelaar op zowel de KLIN© groep als ambulant.

Voordat ik in dienst kwam bij Milo heb ik anderhalf jaar stage gelopen op de KLIN© groep in Schijndel. Na het behalen van mijn diploma Hbo-pedagogiek wilde ik dan ook niets liever dan aan deze mooie organisatie verbonden blijven. Tijdens mijn studiejaren heb ik heel wat ervaring opgedaan en kwam ik erachter hoe belangrijk het is dat je kunt vertellen hoe je je voelt, wat je denkt of wat je graag zou willen. Iedereen heeft de drang om zichzelf te uiten en ik vind dat de mogelijkheid om te kunnen communiceren dan ook iets is waar iedereen recht op heeft. Om iedere dag met een fijn team aan professionals én ouders samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden van het kind, is voor mij dan ook een feestje. Daar krijg ik energie van!

Geen één kind is hetzelfde en dat vind ik ook zo leuk aan het werken met kinderen. Samen met de kinderen ontdekken, groeien en spelenderwijs leren van elkaar is wat ik het liefste doe, iedere dag weer!

Johanne Dekker

Mijn naam is Johanne Dekker (1995) en in 2022 heb ik de opleiding vaktherapie in de richting spraak en drama afgerond aan de Hogeschool van Leiden.
Mijn afstudeerstage deed ik in een verzorgingstehuis waar voornamelijk mensen met dementie wonen. Na het behalen van mijn diploma ben ik hier blijven werken als cultuur- en welzijnsmedewerker.
Na een tijdje ging het toch kriebelen, tijdens en na mijn studie begeleide ik via Inzowijs verschillende kinderen met een communicatieve beperking en ik miste als cultuur- en welzijnsmedewerker het werken met kinderen, de tijd om aan een behandeldoel te werken en de theorie erbij te betrekken. Zo ben ik bij Stichting Milo terechtgekomen.
Ik breng veel creativiteit, enthousiasme, openheid, kennis van het inzetten van spraak- en dramatechnieken en het denken in oplossingen mee.
De KLIN©-groep ervaar ik als een erg bijzondere, specialistische werkplek waar vanuit maatwerk kinderen met een communicatieve beperking een manier om zich te uiten wordt geboden. Een voorrecht om hieraan te mogen bijdragen!