Ernie van Engelshoven

Mijn naam is Ernie van Engelshoven (1972). In Eindhoven ben ik in 1996 afgestudeerd als logopedist. Al snel ontdekte ik dat er instellingen waren die terughoudend waren met het inzetten van Ondersteunde Communicatie (OC) en hulpmiddelen, terwijl andere instellingen daarin juist vooruitstrevend waren.

Mensen toegang geven tot communiceren interesseert me enorm en inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan met hulpmiddelen, pictogramsystemen en methodieken in Nederland en België, onder andere bij Voice Technologies, Adelante en Kentalis.

Sinds juli 2018 werk ik ook vanuit mijn eigen praktijk en ben ik als ZZP-behandelaar OC verbonden aan Stichting Milo. Milo biedt een innovatief platform om samen te werken met andere ZZP’ers, kennis te delen en op maat zorg te verlenen. Voor de cliënt is het waardevol dat de behandelprogramma’s van Milo plaatsvinden in de leefomgeving van de cliënt. Een grote meerwaarde voor mij is dat Milo voor iedere cliënt een uniek multidisciplinair behandelteam samenstelt met oog voor de competenties en kwaliteiten van de ZZP’ers.

Ik vind het een uitdaging om vanuit plezierige, dagelijkse bezigheden met OC kleine leermomenten te vinden en te creëren, zoals het leren van een woord als ‘Kaboem’ als een blokkentoren omkiepert. Vandaar de naam van mijn bedrijf ‘Kaboem Logopedie’.