Corine van Holten

Mijn naam is Corine van Holten (’65). Sinds september 2023 ben ik werkzaam voor Stichting Milo als Behandelaar Ondersteunde Communicatie.
Als ergotherapeut heb ik lange tijd gewerkt met visueel, meervoudig, gehandicapte kinderen en jongeren. Na ruim 10 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het (speciaal) onderwijs. Hier was ik de laatste jaren als ambulant dienstverlener werkzaam voor o.a. kinderen en jongeren met een ernstige TOS, slechthorendheid of doofheid, deels met bijkomende problematieken.
Ik heb me altijd beziggehouden met kinderen en jongeren met verschillende beperkingen.
Zoekend naar mogelijkheden die aansluiten bij wat voor het betreffende kind, jongere, belangrijk is, heeft mij altijd erg aangesproken. Het samenwerken met de direct betrokkenen is voor mij hierbij essentieel.
De afgelopen 12 jaar lag de focus van mijn werk op de communicatie. Ik bleef daarbij de holistische benadering koesteren die ik me als ergotherapeut eigen heb gemaakt.
Het jezelf begrijpelijk kunnen uiten en het begrijpen van anderen is naar mijn idee een essentieel aspect van het menszijn. Ook als er sprake is van beperkingen. Ik ben daarom blij dat ik bij Milo als OC-behandelaar mijn bijdrage kan leveren.