Baukje Bosma

Mijn naam is Baukje Bosma (1977). Tijdens mijn studie Algemene Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik mij gespecialiseerd in de Nederlandse Gebarentaal. Na mijn afstuderen in 2001 heb ik veel werkervaring opgedaan met dove cliënten, in tolkwerk en begeleiding. Ook heb ik als linguïst meegewerkt aan gebarentaalonderzoek naar de taalverwerving van jonge dove kinderen.

In 2014 rondde ik de opleiding Logopedie af aan de Hanzehogeschool Groningen. Sinds die tijd werk ik als logopedist in Logopediepraktijk Bremer die is gevestigd binnen KDC “Ilmarinen” in Groningen. In het KDC zien we veel kinderen met een meervoudige beperking die behoefte hebben aan passende ondersteunde communicatie. Zo kwam ik in aanraking met Stichting Milo. Sinds eind 2014 ben ik aan Milo  verbonden als behandelaar ondersteunde communicatie. Hierdoor heb ik onder andere ervaring opgedaan met verschillende soorten spraakcomputers. In 2017 zijn mijn taken uitgebreid en die ik ook behandelcoördinatie in regio Noord.

Ik vind het een mooie uitdaging om voor ieder kind een passende vorm van communicatieondersteuning te vinden en te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Het geeft mij erg veel voldoening om getuige te mogen zijn van stappen in communicatieve ontwikkeling en ouders/begeleiders bij dit proces te ondersteunen.