Anneke Lautenbag

Mijn naam is Anneke Lautenbag (1989). Na mijn studie HBO Pedagogiek heb ik een master Orthopedagogiek gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Sinds 2010 werk ik met veel plezier met kinderen en jongeren met een meervoudige beperking in verschillende settingen. Zo heb ik gewerkt bij KDC’s, in het cluster 3 onderwijs, vanuit PGB aan huis en als recreatieleider kinderthemaweken op mytylscholen.

In 2015 ben ik begonnen als behandelaar ondersteunde communicatie (OC). Daarna ben ik in de periode juni 2016 tot augustus 2019 werkzaam geweest als behandelcoördinator in regio Noord. Vanaf september 2019 ben ik weer beschikbaar als behandelaar OC.

Ik geniet ervan als kinderen en jongeren zich met een passende benadering verstaanbaar kunnen maken. Daarbij vind ik het inspirerend hoe veerkrachtig en sterk ouders zijn in het vinden van passende communicatie. Want ook al ervaart een kind de wereld op een andere manier, ook dan kun je samen hele mooie momenten beleven! Ook bij Stichting Milo zoek ik samen met ouders naar manieren om meer communicatie te stimuleren.