Milo & Lana prentenboeken

Voorlezen is leuk, niet alleen in de kinderopvang, de peuterspeelzaal, het kinderdagcentrum of op school, maar ook thuis. Voorlezen stimuleert de groei van de woordenschat en de taalontwikkeling van kinderen.

Door voorlezen leren kinderen onder meer dat je een boodschap kunt vastleggen in schrift en plaatjes en dit nog eens na kunt lezen. Ze gaan het belang en de functie zien van geschreven taal. Ook voor kinderen met communicatief meervoudige beperkingen zijn er mogelijkheden om dit te ervaren en in praktijk te brengen.

Maand van Ondersteunde Communicatie en Kinderboekenweek

Ieder jaar vindt in oktober de “Maand van de Ondersteunde Communicatie”, plaats. Een maand waarin Wereldwijd extra aandacht gevraagd wordt voor de vergeten doelgroep: mensen die Ondersteunde Communicatie nodig hebben om hun ‘stem’ te laten horen. Gelijktijdig vraagt Nederland in oktober aandacht voor het kinderboek door het jaarlijks terugkerende evenement “Kinderboekenweek”.

Lezen is fijn!

Naast andere activiteiten die Milo organiseert tijdens de maand van de Ondersteunde Communicatie sluiten wij graag aan bij de Kinderboekenweek, want voor alle kinderen geldt, met of zonder communicatiebeperking, dat boeken vooral leuk zijn! Lezen is fijn, lezen stimuleert de taalontwikkeling en het taalgevoel en voorlezen is een leuke én zinvolle tijdsbesteding voor ieder kind. Interactief voorlezen is goed voor taalverwerving en het samen beleven van een verhaal.

Gratis digitale geanimeerde Milo & Lana boeken inzien

Speciaal voor “Oktober, maand van de Ondersteunde Communicatie” en in aansluiting op de Kinderboekenweek, heeft Stichting Milo, de “Milo & Lana actie” opgezet.

In de periode 1 oktober t/m 30 oktober, tot 12.00 uur, kunt u gratis drie digitale geanimeerde Milo & Lana boeken inzien. Ieder boek heeft een eigen unieke code. U kunt de code ingeven in onderstaande link.

ZZZA-BOUW: Wij bouwen een huis

ZZZG-FAMI: Kijk eens naar mijn familie

ZZZW-KEUK: Kom koken in onze keuken

In de boekhandel en bij Bol.com zijn deze drie prentenboeken van Milo & Lana  ook als gedrukt exemplaar verkrijgbaar. Ook in deze boeken treft u een code aan. 

Klik hier om met de unieke code de digitale versie te bekijken.