Ondersteunde communicatie bij de Radboud Universiteit | Milo vlog #4

“Je zwengelt de taalontwikkeling aan van jonge kinderen, die niet of nauwelijks via spraak communiceren, als je communicatie voor hen toegankelijk maakt door hulpmiddelen in te zetten."

Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen volgen een college van Hans van Balkom om hun kennis over ondersteunde communicatie te verdiepen. In de workshop van Danielle Golsteijn gaan ze zelf aan de slag met verschillende soorten communicatie ondersteunende hulpmiddelen.

Dit is de vierde vlog in het kader van 'oktober OC maand'. De maand waarin Stichting Milo wekelijks mensen of organisaties in de schijnwerper zet die op enigerlei wijze iets met ondersteunde communicatie (OC) doen of bevorderen.

Lees meer over communicatie ondersteunende hulpmiddelen. 

Lees meer over de structuren in ons zenuwstelsel, de kerndomeinen waarin ons vermogen tot communiceren ligt besloten. 

 

Wereldwijd is oktober de maand met evenementen om het bewustzijn te bevorderen over praten met mensen die hulpmiddelen nodig hebben om te communiceren.  Met deze vlogs neemt Stichting Milo u mee in de wereld van ondersteunde communicatie.

In 2007 heeft ISAAC (International Society for Augmentative and Alternative Communication =  Internationale vereniging voor Ondersteunde Communicatie) het initiatief genomen tot het uitroepen van oktober OC maand. Lees meer op hun website.