Luc zit bij het circus | Milo vlog #3

“Luc is enthousiast over het circus”: René Hildesheim vertelt waarom hij Circus Caps heeft opgericht, een circus waar kinderen mét en zonder beperking de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen.

Samen met zijn familie, school en anderen in zijn netwerk doorloopt Luc momenteel een IkOOK traject van Stichting Milo. Het verbeteren van de communicatie door inzet van ondersteunende hulpmiddelen en de empowerment van het sociale netwerk staan centraal in het IkOOC  programma.

Dit is de derde vlog in het kader van 'oktober OC maand'. De maand waarin Stichting Milo wekelijks mensen of organisaties in de schijnwerper zet die op enigerlei wijze iets met ondersteunde communicatie (OC) doen of bevorderen. 

Lees meer over ondersteunde communicatie.

Lees meer over Circus Caps.

 

Wereldwijd is oktober de maand met evenementen om het bewustzijn te bevorderen over praten met mensen die hulpmiddelen nodig hebben om te communiceren.  Met deze vlogs neemt Stichting Milo u mee in de wereld van ondersteunde communicatie.

In 2007 heeft ISAAC (International Society for Augmentative and Alternative Communication =  Internationale vereniging voor Ondersteunde Communicatie) het initiatief genomen tot het uitroepen van oktober OC maand. Lees meer op hun website.