Communicatiepartners ontmoetten elkaar op ISAAC-NF Congres | Milo vlog #2

In deze vlog nemen we u mee naar het ISAAC-NF congres op 2 oktober. Meer dan 200 communicatiepartners, waaronder veel medewerkers van Stichting Milo, waren hierbij aanwezig.
Dit is de tweede vlog in het kader van 'oktober OC maand'. De maand waarin Stichting Milo wekelijks mensen of organisaties in de schijnwerper zet die op enigerlei wijze iets met ondersteunde communicatie (OC) doen of bevorderen.

ISAAC-NF biedt een platform aan mensen met een complexe ondersteuningsbehoefte en hun omgeving, voor mensen  die vanuit een professionele achtergrond werken of in contact zijn met deze mensen en ontwikkelaars, distributeurs en adviseurs van communicatie ondersteunende hulpmiddelen.

ISAAC-NF staat voor de boodschap 'Communicatie is een recht voor iedereen!' en wil mensen wegwijs maken in de mogelijkheden binnen de wereld van ondersteunde communicatie. Daarom organiseren ze jaarlijks een congres. 

De ruime ervaringskennis van leden en niet-leden van ISAAC-NF wordt ingezet om het sociaal netwerk van OC-gebruikers te stimuleren en uit te dagen om alles uit de OC-gebruiker en het communicatiemiddel te halen wat mogelijk is.

Lees meer over ondersteunde communicatie.

Lees meer over ISAAC-NF.

 

Wereldwijd is oktober de maand met evenementen om het bewustzijn te bevorderen over praten met mensen die hulpmiddelen nodig hebben om te communiceren.  Met deze vlogs neemt Stichting Milo u mee in de wereld van ondersteunde communicatie.

In 2007 heeft ISAAC (International Society for Augmentative and Alternative Communication =  Internationale vereniging voor Ondersteunde Communicatie) het initiatief genomen tot het uitroepen van oktober OC maand. Lees meer op hun website.