Gratis kennismaken met de Milo & Lana prentenboeken

Voorlezen is leuk!

Voorlezen is leuk, niet alleen in de kinderopvang, de peuterspeelzaal, het kinderdagcentrum of op school, maar ook thuis. Voorlezen stimuleert de groei van de woordenschat en de taalontwikkeling van kinderen.

Door voorlezen leren kinderen onder meer dat je een boodschap kunt vastleggen in schrift en nog eens na kunt lezen. Ze gaan het belang en de functie zien van geschreven taal. Ook voor kinderen met communicatief meervoudige beperkingen zijn er mogelijkheden om dit te ervaren en in praktijk te brengen.

Maand van de ondersteunde communicatie en Kinderboekenweek

Ieder jaar vindt in oktober de “Maand van de ondersteunde communicatie”, plaats. Een maand waarin Wereldwijd extra aandacht gevraagd wordt voor de vergeten doelgroep: mensen die ondersteunde communicatie nodig hebben om hun ‘stem’ te laten horen. Gelijktijdig vraagt Nederland in oktober aandacht voor het kinderboek door het jaarlijks terugkerende evenement “Kinderboekenweek”.

Milo & Lana actie

Naast andere activiteiten die Milo organiseert tijdens de maand van de ondersteunde communicatie sluiten wij graag aan bij de Kinderboekenweek. Voor alle kinderen geldt, met of zonder communicatiebeperking, dat boeken vooral leuk zijn!
Lezen is fijn, lezen stimuleert de taalontwikkeling en het taalgevoel en voorlezen is een leuke én zinvolle tijdsbesteding voor ieder kind.
Interactief voorlezen is goed voor taalverwerving en het samen beleven van een verhaal.

Speciaal voor “Oktober, maand van de ondersteunde communicatie” en in aansluiting op de Kinderboekenweek, heeft Stichting Milo, de “Milo & Lana actie” opgezet.

In de periode 1 oktober t/m 31 oktober, tot 12.00 uur, kunt u gratis de digitale geanimeerde versie van onderstaande Milo & Lana boeken inzien.

Lezen is fijn!

Samen lezen, samen kijken. Het boek zien en voelen. Het verhaal beleven, want lezen is fijn!
Daarom zijn alle boeken van Milo & en Lana in boekvorm verschenen. Zo kan iedereen, groot en klein, alleen of samen, het boek 'echt' beleven.
De boeken uit de Milo & Lana serie zijn verkrijgbaar bij de boekhandel, bij Bol.com en via uitgeverij Acco.

Code 93FW-FAMI

Code 92AX-KEUK

Code 91AA-BOUW

Code 91KY-FEEST

Gratis toegang tot de digitale versies van Milo & Lana

Een digitaal prentenboek bekijken? Log hier in met de actiecode van het prentenboek dat u wilt bekijken.
Wij wensen iedereen veel lees en kijkplezier!