Fotoverslag ISAAC-nf congres ‘Communicatie in een nieuw perspectief’

Het vocabulaire van mensen met communicatief meervoudige beperkingen en hun communicatieve ontwikkeling was het centrale thema van het ISAAC-nf congres op 3 oktober 2017. Mede door het grote aanbod aan workshops  kregen de congresgangers een goed beeld van mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van ondersteunde communicatie (OC).

Milo stand

Angelique Janssen en Loes Luijten vertelden congresgangers over de manier waarop op we bij Milo samen met de cliënt en het sociale netwerk       werken aan het vinden en ontwikkelen van de best passende OC. 

Opening

Rebecca Donkersloot gebruikt OC, omdat ze door Cerebrale Parese niet kan spreken.  In het project 'Mijn film mijn verhaal' maakte ze kennis met verhalen vertellen via films.  Rebecca wil graag cameravrouw worden.

Onderzoek naar vocabulaire 

Stijn Deckers informeerde de congresgangers over zijn onderzoek naar kern- en randvocabulaire.

Vergelijking systemen voor vocabulaire.

Willemijn Wetzels, Gerna Scholte en Sandra Koster bespraken de uitkomsten van een vergelijking van PODD, Score en Proloquo2Go.  

Talenten ontwikkelen

Gepassioneerd verhaal van Willlemijn Wetzels. Citaat van  Albert Einstein: "Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt naar zijn vermogen om in een boom te klimmen, dan zal de vis zijn hele leven denken dat hij  dom is."

Communicatieve ontwikkeling

Hans van Balkom en Yvonne van Zaalen bespraken de domeinen die het fundament vormen voor communicatieve ontwikkeling.

Informatiemarkt

Naast Milo hebben ook AssistiveWare, Commap, Focal Meditech BV, Hoge School zuid, KMD, Prelum, Quovadis, RDG Kompagne, RTD het Dorp Arnhem, SKIL en Touchspeak hun aanbod gepresenteerd op de informatiemarkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#ocmaand2017