Nieuwe trends: Supportbeurs 2016

Volgens de organisatoren is de Supportbeurs de grootste en leukste beurs in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen. 

Milo behandelaars waren op  deze beurs  en hebben daar een paar dingen gezien, die we graag aan u door willen geven.

Er was geen gebrek aan nieuwe technologie. Iedere leverancier heeft nu wel één of meerdere oogbesturingssystemen in het assortiment. Die concurrentie is goed voor de kwaliteit in de markt en voor de keuzevrijheid. Milo behandelaars hebben nu meer opties om te selecteren wat best passend is voor een cliënt.

Brainfingers

Communiceren door het gebruik van hersengolven en minimale bewegingen in het aangezicht kan met Brainfingers. De gebruiker moet zich wel bewust zijn van de mogelijkheid, dat  hij of zij met bepaalde gedachtes of bewegingen een actie kan uitoefenen. Brainfingers kan worden gecombineerd met de aansturing van de computer en zodoende kunnen letters worden geschreven of pictogrammen worden geselecteerd, bijvoorbeeld via communicatiesoftware van MindExpress of The Grid.

Veine

Tot slot willen we u attenderen op Veine, een nieuw tijdschrift voor ouders van lichamelijk beperkte kinderen. Dit tijdschrift wil de zoektocht vereenvoudigen naar medische informatie, therapiemogelijkheden, ondersteunende middelen en allerhande andere praktische zaken waar ouders tegenaan lopen.

Losse nummers kosten € 6,50 en zijn verkrijgbaar bij Bruna, Ako, Libris, Primera, AH en Jumbo. Een jaarabonnement kost € 25,-

Toelichting op de fotocollage

1e rij, foto 3= Brainfingers

2e rij foto 1 = Compacte hulpmiddelen met oogbesturing. Het apparaat rechts is een Windows tablet (dus geen iPad) met daaronder een afneembaar Tobii oogbesturingsbalkje.  Links is de Tellus van RGD Compagne met onderaan de Eytetracker als oogbesturingsfunctie.

3e rij foto 7 = tijdschrift Veine

3e rij foto 2 = Interactief PODD systeem met chatfunctie en afneembare picto’s (klittenband). Dit contrast is bestemd voor mensen met een visus beperking.

4e rij foto 1 = Headpod steun voor hoofdoptimalisering, die alleen toepasbaar is als sprake is van goede romp-bekken stabilisering.

4e rij foto 4 = iPad steun van Focal