Juul van den Hombergh is ZZP-behandelaar OC

Als je werkt met kinderen met communicatief meervoudige beperkingen dan gaat het er niet om of je mooi kunt zingen. Het gaat om het spel, om het plezier dat je samen met het kind kunt hebben, omdat dat de ingang is om interactie met het kind uit te lokken.

Iedereen die met deze kinderen werkt zou ik op het hart willen drukken: Laat je fantasie gaan, speel met de materialen die je hebt, vals zingen mag en bovenal, heb plezier met elkaar!

Als muziektherapeute heb ik jarenlange ervaring in het werken met kinderen met een ernstige verstandelijke beperking. Ik heb een eigen praktijk en werk vooral op locatie. Sinds september 2016 werk ik samen met stichting Milo. Bij Milo ligt het muzikale accent vooral op het stimuleren van de preverbale voorwaarden, zoals het stimuleren van het contact en de interactie.

“Uit onderzoek blijkt, dat muziek connecties maakt tussen verschillende delen van de hersenen en dat het leren bevordert …” vertelt Juul in een interview over het geheugen trainen met muziek.

Lees meer over onze behandelprogramma's en solliciteer!