Oktober OC-maand 2023: Wat zeg jij?

‘Wat zeg jij?’

Wereldwijd is oktober dé maand van de ondersteunde communicatie (OC). We noemen dit ‘oktober OC-maand’.

Het doel van deze campagnemaand is om het bewustzijn van ondersteunende en alternatieve communicatie te vergroten en het publiek te informeren over de vele verschillende manieren waarop mensen communiceren met behulp van ondersteunde communicatie. Ook dit jaar bestede Milo hier de hele maand oktober aandacht aan.

Wanneer je kennis maakt met ondersteunde communicatie (OC) kan het zijn dat niet alles meteen volgens plan verloopt. Het is nieuw, anders en je moet je weg erin vinden. Wat werkt wel voor je en wat werkt niet?
Dit kan zo zijn voor de OC-gebruiker die voor het eerst een hulpmiddel gebruikt, maar natuurlijk geldt dit ook voor de communicatiepartner(s). Soms levert dit frustratie op, maar het kan ook positieve ervaringen opleveren. Mooie en warme momenten.

Ondersteuning en wegwijs bij het gebruik van OC

Interactief voorlezen met juf Jolijn

 

 

 

 

 

 

 

 

Om je wat meer ondersteuning en wegwijs te bieden in OC, deelden wij in de oktober OC-maand 2023 iedere donderdag een OC-tip via social media en via onze website.
Door mee te doen met onze 'Winactie' kon je zomaar opeens de eigenaar worden van een mooi OC-pakket, met daarin: een spraakknop, een pratend fotoalbum, een script en twee keer een Visual Scene Display.
Ook kon je weer aansluiten bij de voorleessessies van Juf Jolijn. Het werd een groot voorleesfeest!
Samen lezen is leuk en het draagt bij aan de taalontwikkeling! Met de OC-tips van Juf Jolijn lieten wij je zien hoe je OC kunt toepassen tijdens het voorlezen.