Milo en Deelkracht

Wat is Deelkracht?

Deelkracht is een grootschalig expertiseproject voor de zintuiglijk gehandicaptensector.
Deelkracht brengt onderzoekers, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals bij elkaar. Samen ontwikkelen wij kennis over en voor het leven met een auditieve en/of communicatieve beperking. Deelkracht vertaalt deze kennis naar bruikbare toepassingen, voor de beste zorg en een toegankelijke samenleving.

Partner in Deelkracht

Stichting Milo is een partner in Deelkracht, specifiek voor de projecten gericht op communicatief meervoudige beperkingen (CMB).
Voor de inhoud van alle projecten en resultaten kijk hiervoor op de op de website van Deelkracht.

Opbrengsten van projecten Deelkracht

We lichten hier graag drie opbrengsten uit het project Deelkracht voor u uit:

 

Lesmodules CMB
Er zijn 5 online lesmodules ontwikkeld over CMB en over (ondersteunde) communicatie. Deze zijn gratis te volgen. In de modules wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat is CMB? Hoe leg ik anderen uit wat CMB is? Welke hulp kun je krijgen als je CMB hebt? Hoe kan ik communiceren met mensen met CMB? Het duurt ongeveer 15 tot 30 minuten om één module te doorlopen. Er is geprobeerd het taalgebruik zo makkelijk mogelijk te maken, zodat de modules voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn.

De modules zijn hier te vinden

 

 

CMB Poster
Er is een poster gemaakt waarop kenmerken van CMB staan beschreven.
Deze poster kan helpen om de kenmerken van CMB te herkennen.
In de praktijk merken we dat nog niet iedereen de communicatieve hulpvraag herkent, vandaar dat er een handzaam product is gemaakt dat overal opgehangen kan worden en uitgedeeld.

De poster is hier te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

Videogame
De testfase van onze OC Game is van start gegaan.
De game is voor kinderen met een communicatief meervoudige beperking (CMB) en hun communicatiepartners. Zoals ouders en professionals. Met behulp van de game leer je om ondersteunde communicatie (OC) te gebruiken. Spelenderwijs oefen je met het inzetten van OC in dagelijkse, herkenbare situaties. Zo kun je vertellen dat je meer wilt eten of blaas je steeds grotere zeepbellen. Op die manier leren kinderen met CMB te vertellen wat ze willen.
Zo geven we iedereen een stem!

Voor meer informatie over CMB Deelkracht, zie Deelkracht CMB.