Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Milo workshop Kinderen leren initiatieven nemen in communicatie

Tijdens de VeineDagen 2020 geven  Danielle Golsteijn en Hanneke van Bakel op vrijdag 7 februari 2020 de workshop “Kinderen leren initiatieven nemen in communicatie”.

Ouders en professionals kunnen op de VeineDagen informatie ophalen en inspiratie opdoen over het begeleiden van kinderen en jonge volwassenen met een beperking.

In de workshop ‘Kinderen leren initiatieven nemen in communicatie’ maakt u kennis met ankergestuurd leren. Ankergestuurd leren is een werkwijze voor kinderen en jong volwassenen waarbij het niet of nauwelijks spreken samengaat met een combinatie van stoornissen en beperkingen. Deze kunnen voortkomen uit een ziekte, bijvoorbeeld een hersenvliesontsteking, of een erfelijke aandoening zoals het syndroom van Down, Rett, Angelman, Prader Willi of Cerebrale Parese.

Beleven en herbeleven in combinatie met het inzetten van communicatie ondersteunende voorzieningen zijn de pijlers van ankergestuurd leren. Kinderen krijgen zo toegang tot informatie, communicatie, taalverwerving en leesvaardigheid. Ervaar hoe u met kleine stapjes al meer kan doen aan het uitbreiden van de woordenschat van uw kind en hoe u die stapjes actief kan inzetten in het dagelijks leven.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de workshop.

Meldt u aan voor de workshop via de volgende link: http://bit.ly/2SfKDq8

In de Milo stand beantwoord Eveline Huygens uw vragen over ondersteunde communicatie en over de behandelprogramma’s van Milo.

Algemene informatie over de VeineDagen vindt u via onderstaande link.

Gegevens

Datum:
vrijdag 7 februari 2020
Tijd:
10:30 - 11:30
Site:
https://veinedagen.nl/voor-bezoekers/ 

Organisator

Veine
Site:
https://www.veine.nl/

Locatie

Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem + Google Maps
Site:
https://gorinchem.evenementenhal.nl/