Avondsymposium ‘Niet kunnen praten? Toch communiceren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Op het symposium van Stichting Milo word je in één avond bijgepraat over Ondersteunde Communicatie voor kinderen die niet of nauwelijks kunnen spreken. Verdiep je in onderwerpen als interactief voorlezen, het communicatiepaspoort,OC-hulpmiddelen en behandelprogramma’s.

Je ontmoet onze experts in lezingen en workshops. Op donderdagavond 15 maart hoor je in Heerlen  de nieuwste inzichten: praktisch en wetenschappelijk bewezen.

Dit symposium voor ouders en professionals wordt georganiseerd in het kader van de Week voor Zorg en Welzijn 2018. Met dit symposium wil Milo ook samenwerkingsverbanden versterken met betrokkenen in zorg en onderwijs in de regio Limburg.

Programma

Bianca Gurian verzorgt de opening en inleiding op de avond. Zij is orthopedagoog-generalist en als behandelcoördinator verbonden aan Milo. Stichting Milo wil in dit symposium haar kennis delen over het ontwikkelen en inzetten van Ondersteunde Communicatie (OC) bij cliëntgerichte en cliënt ondersteunende zorg en dienstverlening aan kinderen die niet of nauwelijks spreken.

‘Welke woorden kies je voor een communicatiebord of voor het inrichten van een spraakcomputer?’ is het centrale thema van de lezing van dr. Stijn Deckers over kernvocabulaire in OC-hulpmiddelen. Hij is als manager behandelcoördinatie verbonden aan Milo.

Daarna volgt een workshopronde met vier parallelsessies.

Angela van Kruisbergen en Karin van Helden, OC behandelaars, verzorgen de workshop Interactief voorlezen. Zij laten onder meer zien hoe je een boek interactief maakt en de deelnemers kunnen zelf ervaren hoe interactief en ondersteund voorlezen in z’n werk gaat.

Loes Luijten, behandelcoördinator geeft in de workshop Ankergestuurd werken achtergrondinformatie over ankergestuurd werken. En ze legt uit hoe je een begrippennetwerk ontdekt, kunt opbouwen en betekenisvol kan maken vanuit het perspectief van het kind.

In de workshop Communicatiepaspoort zal Bianca Gurian de deelnemers ondermeer antwoord geven op vragen zoals: Wat is een communicatiepaspoort? Waar moet je op letten? en Hoe maak je een communicatiepaspoort?

Danielle Golsteijn, trainer Milo Academy en Stijn Deckers verzorgen de workshop Kennismaken met OC-hulpmiddelen en met Stichting Milo. Deelnemers kunnen zelf ervaring opdoen met OC-hulpmiddelen, van eenvoudige spraakknoppen tot een PODD boek, een iPad en oogbesturing. En er is ruimte om specifieke vragen te bespreken.

Het programma start om 18.00 uur en wordt om 21.30 uur afgesloten.

Ben je geïnteresseerd?

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Op de aanmeldpagina vind je meer informatie over de lezing en de workshops en kun je je aanmelden via het aanmeldformulier.

Datum:
donderdag 15 maart 2018