Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sprakeloos: Zeven moeders over hun zwijgende kind

Op 6 oktober 2016 werd in Gouda het boek gepresenteerd dat Elzi de Voogd heeft geschreven.  Hans van Balkom verzorgde een lezing over de mogelijkheden om te communiceren met kinderen die niet kunnen spreken.
Elzi de Voogd is moeder van Sybe, die als gevolg van zijn verstandelijke beperking niet kan praten. Zij bezocht zeven moeders van een niet sprekend kind en zag de liefde, toewijding, strijdlust en kracht waarmee zij obstakels tegemoet treden. De portretten van deze kinderen worden ondersteund door mooie zwart-wit foto’s van fotograaf Bram Lubbers.

Dit boek is niet alleen een feest van herkenning voor ouders met een zorgintensief kind, maar bevat ook waardevolle lessen en tips voor iedereen om deze gezinnen heen. Inclusief een interview met Hans van Balkom, bijzonder hoogleraar Ondersteunende Communicatie voor mensen met een meervoudige beperking.

Locatie

Op donderdagavond 6 oktober wordt dit boek gepresenteerd in Hogeschool de Driestar, Burgemeester Jamessingel 2 te Gouda. Inloop: 19.00 uur. Tijdens deze avond geeft de auteur na de officiële overhandiging van het eerste exemplaar een persoonlijke terugblik op het schrijven van het boek. Daarnaast zal Hans van Balkom, bijzonder hoogleraar Ondersteunde Communicatie voor mensen met een meervoudige beperking, een lezing verzorgen waarin hij ingaat op de mogelijkheden om te communiceren met kinderen die het verbale taalvermogen missen.

Aanmelden

Voor een goede voorbereiding van de avond is opgave niet noodzakelijk, maar wel gewenst. U kunt dat doen door voor dinsdag 4 oktober een e-mail te sturen naar info@debanier.nl, voorzien van uw naam en het aantal personen.

Gegevens

Datum:
donderdag 6 oktober 2016
Tijd:
08:00 - 17:00

Organisator

De Banier
E-mail:
info@debanier.nl,
Site:
http://www.debanier.nl/

Locatie

Hogeschool de Driestar
Burgemeester Jamessingel 2 Gouda + Google Maps