Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Voorlezen met Milo op het Kletskoppen Kindertaalfestival

Kom naar het Kletskoppen Kindertaalfestival in Nijmegen op 29 februari 2020, een festival voor ouders en kinderen. Naast allerlei interactieve demonstraties voor de kinderen is er ruimte voor ouders om hun vragen te stellen over taal.

Experts op het gebied van taalontwikkeling en meertalig opvoeden zitten voor hen klaar.

Stichting Milo verzorgt twee voorleessessies, een voor kinderen vanaf 2 jaar en een voor kinderen vanaf 6 jaar.

Deze voorleessessies worden verzorgt door Hanneke van Bakel: “Milo heeft een boek gelezen over zijn familie. Hij wil van alles over dit boek vertellen, maar… hij kan niet spreken. Hoe kan hij dan wel iets duidelijk maken? In deze interactieve voorleessessie gaan we Milo helpen om plaatjes, gebaren en andere hulpmiddelen te vinden waarmee hij zijn verhaal kan vertellen. Doe je mee? Ouders zijn ook van harte welkom om ons te helpen.”

Wanneer

13.30 – 14.00 voor kinderen vanaf 2 jaar, Babbelhoek

15.00 – 15.30 voor kinderen vanaf 6 jaar, Taaltribune

Toegang tot het festival is gratis.

Over het festival

Taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek laten op een speelse manier zien hoe taal werkt. Dat doen ze in de nieuwe editie van het Kletskoppen Kindertaalfestival, dat op zaterdag 29 februari 2020 plaatsvindt in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

Op deze wetenschapsdag voor het hele gezin kunnen kinderen van twee tot twaalf jaar onder andere tweetalig audio-memory spelen, binnenstappen in een gigantisch oor of mond om te ervaren hoe die werken, een eye-tracker uitproberen, al dansend tijdens een berenjacht de betekenis van woorden ontdekken of op taalsafari gaan in Afrika.

Naast allerlei interactieve demonstraties voor de kinderen is er ruimte voor ouders om al hun vragen te stellen. Voor de allerkleinsten zijn er (meertalige) voorleessessies, een programma met meezingliedjes uit alle windstreken en knutselactiviteiten.

Gegevens

Datum:
zaterdag 29 februari 2020
Tijd:
09:30 - 16:00
Site:
http://bit.ly/38baAvZkletskoppenfestival

Organisatoren

Max Planck Instituut
Radboud Universiteit

Locatie

Bibliotheek De Mariënburg
Mariënburg 6511 PS Nijmegen + Google Maps
Site:
https://www.obgz.nl