Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het Kletskoppen Kindertaalfestival

Een wetenschapsdag voor de hele familie en Milo kletskop Hans van Balkom doet natuurlijk ook mee! De toegang is gratis. Kom jij zaterdag 28 oktober 2017 ook naar bibliotheek de Mariënburg en Arthouse LUX naar Nijmegen?

Dit is het eerste kindertaalfestival van Nederland. Kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders kunnen spelenderwijs ontdekken hoe mensen van jongs af aan leren communiceren door middel van taal. Zowel voor kinderen als volwassenen is er van alles te doen. Kindertaalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek staan klaar met leuke activiteiten, interactieve demonstraties en informatieve praatjes over hoe kinderen leren praten. Ook komt (kinderboeken)schrijver Jaap Robben naar het festival om voor te lezen uit zijn werk.

Hans van Balkom is als bijzonder hoogleraar Ondersteunde Communicatie voor mensen met Meervoudige Beperkingen verbonden aan de Radboud Universiteit. Hans zal ‘s middags de oorzaken en kenmerken van taalontwikkelingsstoornissen bespreken en hoe die kunnen worden vastgesteld en getypeerd. Wat kunnen ouders en begeleiders doen en wat zijn de ontwikkelingsperspectieven? Natuurlijk komen nieuwe inzichten vanuit onderzoek en praktijk ook aan bod.

Aan de Radboud Universiteit en het Max Planck Institute for Psycholinguistics (MPI) wordt vooruitstrevend onderzoek gedaan naar taalverwerving. De Nijmeegse taalonderzoekers willen gezinnen met jonge kinderen op een speelse manier kennis laten maken met hun onderzoek en bevindingen. Door de banden aan te halen met deze doelgroep in de regio hopen ze ook nieuwe proefpersoontjes te werven, o.a. vanwege het starten van een nieuw baby- en kinderlab bij het MPI.

Lees het nieuwsbericht van de Radboud universiteit of Download hier de flyer.

Gegevens

Datum:
zaterdag 28 oktober 2017
Tijd:
09:00 - 16:00
Site:
http://www.kletskoppenfestival.nl/

Organisatoren

Max Planck Instituut
Center for Language Studies

Locatie

Bibliotheek De Mariënburg
Mariënburg 6511 PS Nijmegen + Google Maps
Site:
https://www.obgz.nl