Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Milo workshop: Ondersteunde Communicatie brengt balans

Op 23 maart 2017 gaven Loes Luijten en Margje van der Schuit een Milo workshop aan deelnemers van het EMB congres ‘In Balans’. Ondersteunde Communicatie is een sleutel tot het leerpotentieel van kinderen die niet of nauwelijks kunnen spreken.

Het niet, nauwelijks of zeer moeilijk verstaanbaar spreken, samengaand met andere stoornissen en beperkingen werpt ernstige belemmeringen op binnen tal van ontwikkelgebieden.
Stichting Milo werkt vanuit ankergestuurde instructie om de balans te vinden tussen het ontwikkelings- en leerpotentieel van de leerling en de best passende ondersteuning door de omgeving. Er wordt gewerkt met thema’s die aansluiten of verankerd zijn in de ontwikkeling, beleving, ervaringswereld, taalaanbod en omgeving van het kind.
Bij de opzet en ontwikkeling van de programma’s van Stichting Milo staat communicatieve competentie centraal in de stimulering en ondersteuning van ontwikkelen en leren. In het kielzog daarvan besteden we via Ondersteunde Communicatie (OC) speciale aandacht aan taalverwerving, geletterdheid, vertel- en verhaalvaardigheid. De werkwijze is kind-specifiek en de aanpak van Milo moet te vervlechten of in te passen zijn bij bestaande methoden en werkwijzen zowel thuis als op school.

Gegevens

Datum:
donderdag 23 maart 2017
Site:
http://www.platformemg.nl/nieuws/emb-congres-2017/

Organisator

Platform EMG
Telefoon:
(030) 273 97 24 
E-mail:
info@platformemg.nl 
Site:
http://www.platformemg.nl