Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

EMB Congres 2016: Ritme van je leven

Op donderdag 24 maart 2016 ontmoetten ouders en professionals uit de zorg en speciaal onderwijs elkaar. Veel deelnemers hebben de stand van Stichting Milo bezocht. Lees de impressie van onze medewerkers.

Het ritme van je leven is van invloed op de kwaliteit van je leven. Leven in een natuurlijk ritme is voorwaarde voor een vitaal leven. Wanneer we ons leven ritmisch organiseren, creëren we routines waar we niet over na hoeven te denken zegt Marli Huijer, bijzonder hoogleraar, in haar boek Ritme. Ritme in ons leven zorgt voor herhaling maar ook voor variatie. Juist door dat terugkerende aspect krijgen we mogelijkheden voor verandering en vernieuwing. Hierdoor kunnen we het leven makkelijker inrichten zoals wij dat zelf willen en kunnen we meer dingen doen die we echt willen, waar we anders misschien de ‘tijd’ niet voor hadden gehad. Maar hoe is dat voor personen met EMB? In het EMB Congres staan we stil bij het ritme van hun leven.

In het plenaire gedeelte wordt het boek van Carla Wikkerman en Nelleke Boer ‘Voorlezen-plus®: prikkelt de zintuigen door persoonlijke boeken’ gelanceerd. Voorlezen-plus is een speciale manier van voorlezen waarbij naast een verhaaltekst gebruik gemaakt wordt van voorwerpen die je kunt zien, voelen, horen, proeven of ruiken. Het boek is een beschrijving van de werkwijze ‘Voorlezen-plus’. Het maakt duidelijk: zó ziet een Voorlezen-plusboek eruit, zó wordt het gemaakt en gebruikt. Bovendien geeft het boek een beeld van de inhoud van een groot aantal Voorlezen-plusboeken.

Bezoek de stand van Stichting Milo en ga het persoonlijke gesprek aan met Danielle Golsteijn, Erik Tavenier of Madelon Toussaint. Ondersteunde communicatie is maatwerk. Zij kunnen aangeven hoe Milo samen met u en uw kind of uw cliënt de best passende ondersteunde communicatie kan ontwikkelen voor levensbestendig communiceren. Lees meer over onze programma’s.

Van 11.30 – 16.00 uur zijn drie rondes met workshops. In iedere ronde kan gekozen worden uit een aanbod van 22 verschillende workshops. Marian Waanders van ‘Clarent beeldvorming en communicatie’ geeft een workshop over haar boek ‘Mijn neus als gids’. Marian is vanaf het eerste begin betrokken bij Stichting Milo en momenteel actief als OC Behandelaar (Ondersteunde Communicatie).

Lees meer over het programma van het EMB congres.

De kosten voor deelname bedragen € 175,-. Aanmelden kan tot op de dag zelf door per pin te betalen bij de kassa.

Gegevens

Datum:
donderdag 24 maart 2016

Organisator

Platform EMG
Telefoon:
(030) 273 97 24 
E-mail:
Site:
http://www.platformemg.nl

Locatie

Nieuwe Buitensociëteit Zwolle
Stationsplein 1 Zwolle + Google Maps