Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Congres Spraak- en Taalproblemen

Op 24 mei 2018 verzorgt Stichting Milo een verdiepingsessie waarbij de focus is gericht op de behandeling van spraak- en taalproblemen bij mensen met een (licht) verstandelijke- of meervoudige beperking. Het congres is in Pullman Cocagne Eindhoven.

De experts die op dit congres een bijdrage verzorgen, delen hun inzichten over spraak- en taalproblemen. Ze gaan in op vragen zoals: Hoe signaleer je spraak- en taalproblemen? Hoe merk je het onderscheid tussen een spraakprobleem en een taalprobleem? Hoe begeleid je kinderen en tieners met deze problemen binnen het onderwijs en daarbij behorende samenwerkingsverbanden? Hoe pak je het aan bij kinderen met gehoorproblemen of een verstandelijke beperking? Hoe doe je onderzoek naar taalontwikkelingsstoornis aan de hand van het begrip van woorden, zinnen en oogbewegingen van een kind? En hoe vindt de logopedische behandeling van een kind met een taalontwikkelingsstoornis plaats?

Dr. Margje van der Schuit van Milo legt in haar verdiepingssessie de focus op de behandeling van spraak- en taalproblemen bij mensen met een (licht) verstandelijke- of meervoudige beperking. Wat is bekend uit wetenschappelijk onderzoek en welke kennis is van belang voor de praktijk.

Gegevens

Datum:
donderdag 24 mei 2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€295,
Site:
http://bit.ly/2FBx2As

Locatie

Pullman Cocagne Eindhoven
Vestdijk 47 Eindhoven + Google Maps
Telefoon:
040 232 61 11
Site:
http://www.accorhotels.com/nl/hotel-5374-pullman-eindhoven-cocagne/index.shtml