Blogs

Wij delen graag onze ideeën over Ondersteunde Communicatie. We schrijven ook over de dagelijkse praktijk bij Milo en de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied.

In het onderstaande blok kunt u zoeken op verschillende onderwerpen. Door een onderwerp aan te klikken past de selectie onder het blok zich automatisch aan en krijgt u de artikelen uit dat onderwerp te zien.

Als u graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van Stichting Milo dan kunt u zich, onderaan deze bladzijde, inschrijven voor onze nieuwsbrief. 

  • Onderwerpen:

  • Type bericht:

  • Auteur:

147 resultaten

Oratie Prof. dr. Hans van Balkom

  Nu Milo 10 jaar bestaat kijken we terug in de tijd. Het is het jaar 2011. Hans van Balkom spreekt zijn inaugurele rede (oratie) uit Kijk en luister mee naar de oratie Hans van Balkom in 2011. De complete tekst van de oratie kunt u hier nalezen Prof. dr. Hans van Balkom is lid van het managementteam van Milo en verantwoordelijk voor innovatie en kwaliteit. Hij is psycholinguïst en als bijzonder hoogleraar verbonden aan de leerstoel voor ondersteunde communicatie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Lees meer

Informatiebijeenkomsten 2021 KLIN© Atelier Stichting Milo Schijndel

Stichting Milo nodigt ouders en professionals uit voor een informatiebijeenkomst over KLIN©, Kinderen Leren Initiatief Nemen in Communicatie, het voor- en vroegschoolse educatie programma van Stichting Milo. Nieuwe kinderen kunnen worden aangemeld voor de KLIN© groep in Schijndel die in september 2021 start. Kinderen van 3 tot 8 jaar met een taalontwikkelingsstoornis  en communicatief meervoudige beperkingen kunnen zich samen met hun sociale netwerk in het KLIN© Atelier voorbereiden op passend onderwijs. Lees meer over het behandelprogramma KLIN© en over de procedure aanmelden voor een Milo behandeltraject.Lees meer
Lees meer

Kernwoorden

Hoe kies je uit duizenden woorden? “Welke woorden kies ik? Welke woorden kunnen het best in de spraakcomputer gezet worden? Welke woorden zijn belangrijk om snel te kunnen vinden?” Een erg belangrijke vraag, die in de praktijk van ondersteunde communicatie (OC) door veel ouders, leerkrachten en therapeuten gesteld wordt. Aan de ene kant is het antwoord op deze vragen lastig. Lees meer
Lees meer