Blogs

Wij delen graag onze ideeën over Ondersteunde Communicatie. We schrijven ook over de dagelijkse praktijk bij Milo en de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied.

In het onderstaande blok kunt u zoeken op verschillende onderwerpen. Door een onderwerp aan te klikken past de selectie onder het blok zich automatisch aan en krijgt u de artikelen uit dat onderwerp te zien.

Als u graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van Stichting Milo dan kunt u zich, onderaan deze bladzijde, inschrijven voor onze nieuwsbrief. 

  • Onderwerpen:

  • Type bericht:

  • Auteur:

151 resultaten

Interactief voorlezen met ondersteunde communicatie: ‘Help! Een Verrassing!’.

Interactief voorlezen met ondersteunde communicatie (OC) is dé manier om op een laagdrempelige manier bezig te zijn met taalontwikkeling en taalstimulering. Door materialen en OC onderdeel van het voorlezen te maken, neemt voor kinderen de mogelijkheid om mee te doen en te reageren toe. Juf Jolijn leest interactief voor uit het prentenboek van het jaar 2024: “Help! Een verrassing!” van Miriam Bos. Lees meer
Lees meer

Interactief voorlezen met OC tijdens de Kinderboekenweek

Interactieve voorleessessies met OC voor iedereen! Van 4 tot en met 15 oktober vindt de Kinderboekenweek 2023 plaats. Dit valt precies in oktober OC-maand. Een mooie gelegenheid om het belang van interactief voorlezen met ondersteunde communicatie (OC) onder de aandacht te brengen en te benadrukken. Samen lezen is leuk en het draagt bij aan de taalontwikkeling! We nodigen je uit om aan te sluiten bij één van de digitale voorleessessies van Juf Jolijn. Juf Jolijn gaat interactief voorlezen met OC uit het prentenboek van het jaar 2024: “Help! Een verrassing!” van Miriam Bos. Lees meer
Lees meer