Blogs

Wij delen graag onze ideeën over Ondersteunde Communicatie. We schrijven ook over de dagelijkse praktijk bij Milo en de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied.

In het onderstaande blok kunt u zoeken op verschillende onderwerpen. Door een onderwerp aan te klikken past de selectie onder het blok zich automatisch aan en krijgt u de artikelen uit dat onderwerp te zien.

Als u graag op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van Stichting Milo dan kunt u zich, onderaan deze bladzijde, inschrijven voor onze nieuwsbrief. 

  • Onderwerpen:

  • Type bericht:

  • Auteur:

143 resultaten

Zorg Primair, Themanummer Stichting Milo: Een KLIN©-groep op school

Het themanummer Zorg Primair, 04 2021, van CNV Onderwijs, “Stichting Milo, Communicatie meervoudige beperking”, staat volledig in het teken van kinderen en jongvolwassenen (cliënten) met een communicatief meervoudige beperking. Het belicht het werk dat Milo, vanuit de cliënt, samen met het sociaal netwerk en professionals daarin doet. Naast de vele interessante artikelen die er te lezen zijn, wordt er in dit themanummer uitgebreid stilgestaan bij een interprofessionele samenwerking tussen onderwijs en zorg. Dit artikel laat goed zien hoe de samenwerking tussen SO-school Lichtenbeek, Revalidatiecentrum Klimmendaal en Stichting Milo vorm heeft gekregen.   Lees hier het volledige artikel
Lees meer

Oratie Prof. dr. Hans van Balkom

  Nu Milo 10 jaar bestaat kijken we terug in de tijd. Het is het jaar 2011. Hans van Balkom spreekt zijn inaugurele rede (oratie) uit Kijk en luister mee naar de oratie Hans van Balkom in 2011. De complete tekst van de oratie kunt u hier nalezen Prof. dr. Hans van Balkom is lid van het managementteam van Milo en verantwoordelijk voor innovatie en kwaliteit. Hij is psycholinguïst en als bijzonder hoogleraar verbonden aan de leerstoel voor ondersteunde communicatie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Lees meer